- Een Draver kan galopperen.
- Dravers kunnen dressuren.
- Dravers nog lang niet versleten zijn als ze gekoerst hebben.
- De Draver inzetbaar is in vele verschillende delen van de sport! o.a. Western, dressuur, springen, endurance, maar ook vrijheidsdressuur is goed aan te leren.
- Dravers gefokt worden op hard en droog beenwerk, dat dus heel wat kan hebben.
- Dravers heel werkwillend en leergierig zijn.
- Sommige Dravers meerdere gangen hebben, zoals tölt en telgang.
- Dravers erg intelligent zijn.
- De Draver een ras is, net als een BWP en een Quarter horse. Dus een Draver is ook een Draver wanneer hij nog nooit gekoerst heeft, de term ex Draver bestaat daarom ook niet. Daarom wordt 'Draver' ook met een hoofdletter geschreven.
- Dravers al heel veel gezien en gereisd hebben, dus vaak beter verkeer- en trailermak zijn dan andere paarden.
- Dravers tussen de 1.40m en 1.80m groot kunnen zijn.
- Dravers er in allerlei kleuren zijn (bruin, schimmel, vos, zwart en zelfs bont).
- Er binnen het Draversstamboek verschillende soorten Dravers zijn: namelijk de Franse en Amerikaanse, en de meeste dravers zijn een mengeling daartussen. Er bestaan allerlei stamboeken, elk land heeft zijn eigen stamboek.
- Sommige Dravers heel goed kunnen springen! Zo was Jappeloupe de Luze (Olympisch springkampioen 1988 Seoul) een halve Draver. In België doet Unique Normand het anno 2021 ook heel goed in de jumping-competitie tot 1m10.
- De hengst Kanway (°1996, v: Diamond Way) na zijn succesvolle carrière in de drafsport, in Nederland ook nog klasse III endurance liep en verschillende kampioenstitels haalde in de mensport.